Padlangs Dagstukkie

Die Sangvers van die liedjie “I don’t know about tomorrow” deur Ira Stanhill lui: “Ek weet nie van môre nie, dit lyk nie of ek verstaan nie, maar ek weet wie môre hou, en ek weet Hy hou my hand vas. .”

Elvis Presley het eenkeer gesing:

Ek weet nie wat ek sou doen as die Here nie langs my geloop het nie.

Wat sal ek doen as ‘n traan my oog vul? Wat sal ek doen wanneer dit my tyd is om te sterf?

Wel, ek sou eensaam, moedeloos, beswaard op pad wees, as die Here nie elke dag langs my geloop het nie.

Elvis het ook gesing,

Sonder Hom kon ek niks doen nie

Sonder Hom sou ek sekerlik misluk

Sonder Hom sou ek dryf soos ‘n skip sonder ‘n seil

In alle eerlikheid, ek weet nie van môre nie. Ek weet nie wat die toekoms inhou nie. Maar ek is vertroos in die wete dat Jesus, wat in die begin was, ook reg sal wees tot die einde toe. Ek weet dat ek in Christus onwrikbaar in ‘n groter en ‘n beter toekoms kan beweeg, selfs ten spyte van wat hierdie jaar mag inhou.

Jesus het gesê: “Bly in My en Ek in jou. Soos die loot nie vanself vrugte kan dra as dit nie in die wingerdstok bly nie, so kan julle ook nie as julle nie in My bly nie. Ek is die Wingerdstok, julle is die lote. Wie in My bly en Ek in hom, hy dra baie vrug; want sonder My kan jy niks doen nie. (Johannes 15:4-5)

In ‘n onsekere wêreld waar ons ‘n onsekere toekoms tegemoet gaan, laat ons in Christus bly, in Christus bly en Hom toelaat om ons binneste deur Sy Heilige Gees aan te raak en sodoende ‘n boodskap van liefde, hoop en vertroosting aan soveel mense te bring. ander wat sê: “Ek weet nie.”

Mag die goeie Here jou seën en bewaar, hetsy naby of ver

Mag jy vandag daardie langverwagte goue dag vind

Mag jou moeilikhede almal klein wees en jou fortuin tien maal tien

Mag die goeie Here jou seën en bewaar tot ons weer ontmoet

Mag jy stap met sonlig wat skyn en ‘n blouvoël in elke boom

Mag daar ‘n silwer randjie agter wees op elke wolk wat jy sien

Vul jou drome met soet môres, maak nie saak wat kon gewees het nie

Mag die goeie Here jou seën en bewaar tot ons weer ontmoet

Mag jy loop met sonlig wat skyn en ‘n Bluebird in elke boom…

(Uit die liedjie “May the good Lord” deur Frederick Vaughn)

Social Share Buttons
Previous post Moenie langer wag nie!
Next post Christus gee krag

Goto Top