Vrydag Padlangs Huistoe Boodskap

Na die toewyding van sy baba boetie in die kerk huil Jannie vreeslik waar hy op die agterste sitplek van die motor sit op pad huis toe. Nadat sy pa hom drie keer gevra het wat fout is antwoord Jannie: “Die dominee het gesê dat ons in ‘n Christenhuis moet grootword, maar ek wil by julle bly”

Al te dikwels hoor ek mense sê: “Ek is ‘n Christen” Ek hoor ook: “Ek het ‘n kerk” Maar hoe sien ander ons of hoe beleef hulle ons? Sien hulle Jesus in ons? Sien ons kinders, ons ouers, ons eggenote en ander Jesus in ons of hoor hul net leë woorde.

Om ‘n Christen te wees is meer as om die naam te dra, meer as om een genoem te word. Om Christen te wees moet ons Jesus in ons hê, moet Jesus in ons lewens inskyn en moet Jesus deur ons lewens geopenbaar word.

Joy Williams het eens gesing:

Is the face that I see in the mirror the one I want others to see?

Do I show in the way that I walk the love that you’ve given to me?

My heart’s desire is to be like you in all that I do, all I am

Do they see Jesus in me?

Do they recognize your face?

Do I communicate your love and your grace?

Do I reflect who you are in the way I choose to be?

Do they see Jesus, Jesus in me?

Well it’s amazing that you’d ever use me, but use me the way you will

Help me to hold out heart of compassion and grace

A heart that your Spirit fills

May I show forgiveness and mercy the same way you’ve shown it to me

Well I want to show all the world that You are the reason I live and breathe

So You’ll be the one that they see when they see me

(Uit die lied: “Do they see Jesus in me”)

Vandag wil ek graag meer wees as om net Christen genoem te word. Vandag wil ek soos Jesus wees. Ek wil hê dat Jesus, Jesus moet wees in my. Hoe kan ek sê dat ek God liefhet, ‘n Christen is terwyl ek my broer haat? (1 Johannes 2:10) Hoe kan ek sê dat ek ‘n Christen is terwyl ek volhard in sonde? (Hebreërs 10:26) Hoe kan ek sê dat ek ‘n Christen is as ek nie voortdurend na Jesus smag of Sy koninkryk soek nie? (Mattheus 6:33)

Dink jou kind dat Christene elders woon, in die huis langsaan of twee blokke verder of weet hulle dat jy ‘n Christen is?”

My gebed: Jesus wees Jesus in my. Laat my lewe Christelik, Jesus openbarend wees. Ek bid dit in Jesus naam- Amen en Amen

Social Share Buttons
Previous post “Waar is jy?”
Next post Ek glo, Here

Goto Top